DESPRE CHIRURGIA ORALĂ

Chirurgia orală este un domeniu esențial al medicinii dentare. Chirurgia orală este o specialitate medicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor, defectelor și leziunilor gurii, maxilarului și feței. Aceasta poate include o gamă variată de proceduri, de la extracția dinților afectați până la reconstrucția maxilarelor și tratamentul tumorilor orale. Chirurgia orală combină tehnici chirurgicale avansate cu cunoștințe detaliate despre anatomia și funcția regiunii orale, oferind soluții pentru o serie de probleme care pot afecta sănătatea și bunăstarea pacienților.

chirurgie orala - pret implant dentar Bucuresti sector 1, clinica dentara bucuresti dentist

CINE ARE NEVOIE DE CHIRURGIE ORALĂ?

Chirurgia orală este indicată pentru o gamă largă de pacienți care prezintă diverse probleme de sănătate orală. Acestea pot include:

 • Extracția dinților afectați: Dinți care sunt afectați de carii severe, infecții sau care sunt impactați și nu pot erupe corect.
 • Implanturi dentare: Pacienți care au pierdut unul sau mai mulți dinți și doresc o soluție permanentă pentru a-și restaura zâmbetul și funcționalitatea masticatorie.
 • Afecțiuni ortodontice: Persoane cu dinți aliniați incorect sau maxilare asimetrice care necesită corecții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcția masticatorie și estetica facială.
 • Chisturi și tumori orale: Diagnosticul și tratamentul leziunilor benigne sau maligne ale cavității bucale.
 • Traume faciale: Pacienți care au suferit accidente ce au cauzat fracturi ale oaselor faciale și ale maxilarelor.
 • Boli parodontale avansate: Tratamentul chirurgical al țesuturilor de susținere ale dinților pentru a preveni pierderea acestora.
 • Proceduri reconstructive: Reconstituirea structurilor orale și faciale după traumatisme, boli sau defecte congenitale.

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.

DESPRE PROCEDURA DE CHIRURGIE ORALĂ

Realizarea unei proceduri de chirurgie orală implică mai multe etape, fiecare esențială pentru succesul intervenției și recuperarea pacientului. 

 • Consultul inițial: Medicul chirurg oral va efectua o evaluare completă, care poate include radiografii, tomografii computerizate și examinări fizice pentru a stabili diagnosticul și planul de tratament.
 • Pregătirea pentru intervenție: Pacientul va primi instrucțiuni detaliate privind pregătirea preoperatorie, care pot include ajustări ale medicației curente, post alimentar și măsuri de igienă orală.
 • Anestezia: În funcție de complexitatea procedurii, se va administra anestezie locală, sedare conștientă sau anestezie generală pentru a asigura confortul pacientului.
 • Intervenția chirurgicală: Procedura chirurgicală propriu-zisă, care poate varia de la extracția unui dinte până la reconstrucții complexe ale maxilarelor. Durata și complexitatea variază în funcție de tipul de intervenție.
 • Recuperarea postoperatorie: După intervenție, pacientul va primi instrucțiuni pentru îngrijirea postoperatorie, inclusiv medicație pentru durere, antibiotice și sfaturi privind alimentația și igiena orală.
 • Monitorizarea și urmărirea: Vizitele de control sunt esențiale pentru a monitoriza procesul de vindecare și pentru a interveni prompt în caz de complicații.
chirurgie orala - pret implant dentar Bucuresti sector 1, clinica dentara bucuresti dentist

BENEFICIILE CHIRURGIEI ORALE

Chirurgia orală oferă numeroase beneficii pacienților, care pot varia în funcție de tipul specific de intervenție efectuată. Printre acestea se numără:

 • Îmbunătățirea sănătății orale: Eliminarea surselor de infecție și inflamare, prevenind astfel complicațiile și menținând sănătatea generală a cavității bucale.
 • Restaurarea funcționalității: Procedurile de implant dentar și reconstrucție maxilară restabilesc funcționalitatea masticatorie, facilitând o alimentație normală și vorbirea clară.
 • Corecția estetică: Chirurgia orală poate corecta asimetriile faciale, alinierile dentare incorecte și alte probleme estetice, îmbunătățind încrederea în sine a pacientului.
 • Reducerea durerii și disconfortului: Tratamentul afecțiunilor dentare severe poate elimina durerile cronice și disconfortul asociat.
 • Prevenirea complicațiilor: Prin intervenții precoce și adecvate, se pot preveni complicații grave care ar putea necesita tratamente mai complexe și costisitoare în viitor.
chirurgie orala - pret implant dentar Bucuresti sector 1, clinica dentara bucuresti dentist

RECOMANDĂRI CHIRURGIE ORALĂ

Pentru a beneficia la maximum de tratamentele de chirurgie orală, sfătuim pacienții să țină cont de câteva recomandări importante:

 • Alegeți un specialist calificat: Asigurați-vă că medicul dumneavoastră este un chirurg oral calificat și are experiența necesară pentru a efectua intervenția de care aveți nevoie.
 • Urmați toate instrucțiunile preoperatorii și postoperatorii: Respectarea indicațiilor medicului este esențială pentru a minimiza riscurile și a asigura o recuperare rapidă și eficientă.
 • Mentineți o igienă orală riguroasă: Curățarea corectă a cavității bucale înainte și după intervenție ajută la prevenirea infecțiilor și a altor complicații.
 • Programați controale regulate: Vizitele de urmărire sunt cruciale pentru a monitoriza vindecarea și pentru a interveni prompt în caz de probleme.
 • Adoptați un stil de viață sănătos: Evitați fumatul și consumați o dietă echilibrată pentru a sprijini procesul de vindecare și pentru a menține sănătatea generală.
chirurgie orala - pret implant dentar Bucuresti sector 1, clinica dentara bucuresti dentist

TIPURI DE CHIRURGIE ORALĂ

Există diverse tipuri de chirurgie orală, fiecare abordând probleme specifice ale cavității bucale și ale structurilor adiacente. Printre cele mai comune se numără:

 • Extracțiile dentare: Inclusiv extracțiile simple și cele chirurgicale ale dinților afectați sau impactați.
 • Chirurgia implanturilor dentare: Inserarea de implanturi pentru a înlocui dinții pierduți, oferind o bază solidă pentru coroane, punți sau proteze dentare.
 • Chirurgia maxilofacială: Intervenții complexe care vizează reconstrucția și corecția maxilarelor și ale structurilor faciale, adesea necesare în caz de traumatisme sau deformări congenitale.
 • Chirurgia ortognatică: Corectarea aliniamentului și ocluziei maxilarelor pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica facială.
 • Chirurgia parodontală: Tratamentul chirurgical al bolilor gingivale avansate pentru a menține și restaura sănătatea țesuturilor de susținere ale dinților.
 • Eliminarea chisturilor și tumorilor: Intervenții pentru a îndepărta leziunile benigne sau maligne din cavitatea bucală.
 • Chirurgia estetică orală: Proceduri care vizează îmbunătățirea aspectului zâmbetului și a structurii faciale prin tehnici de remodelare gingivală, de exemplu.

NECESITATEA IGIENEI ȘI A VIZITELOR LA MEDIC DUPĂ INTERVENȚIILE CHIRURGICALE

Întreținerea postoperatorie corectă este crucială pentru succesul pe termen lung al intervențiilor de chirurgie orală. Iată câteva sfaturi esențiale după procedurile efectuate:

 1. Mențineți o igiena orală riguroasă: Periajul delicat al dinților și utilizarea apei de gură antiseptice sunt esențiale pentru prevenirea infecțiilor.
 2. Respectați cu strictețe instrucțiunile medicului: Respectarea indicațiilor privind alimentația, medicația și activitățile zilnice ajută la o recuperare fără complicații.
 3. 3. Monitorizați-vă simptomele: Fiți atent la semnele de infecție sau alte complicații, cum ar fi durerea severă, umflături sau sângerări și contactează imediat medicul în caz de probleme.
 4. Controlul regulat: Programați-vă vizitele la medicul stomatolog pentru a se urmări și verifica progresul vindecării și a se efectua corecțiile necesare.

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.
dr Mahmoud Mousavi @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. MAHMOUD MOUSAVI

stomatolog generalist, specialist în chirurgie orală și implantologie

Program

Formular de
programare

clinică - Gara Basarab
clinică - Piața Chibrit
Sănătatea danturii tale este importantă!

Servicii stomatologice profesionale

# implant dentar București sector 1 # preț implant dentar București # implant Megagen  București # proteză dentară București # proteză scheletată # proteză pe implant # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară # extrcții dentare # obturații / plombe # coroană dentară București # coroane zirconiu # fațete dentare București # aparat dentar București sector 1 ortodont # albire dinți București albre dentară # igienizare dentară București detartraj # AirFlow # obturații dentare # stomatologie copii # dentist copii # sigilare dentară # stomatologie pediatrică # stomatologie infantilă # cabinet stomatologic București sector 1 # dentist București sector 1 # clinică dentară # tratament endodontic # tratament de canal # tratament parodontoză cu laser stomatologic # decontaminare laser dentar # aparate dentare safir