CE ESTE ESTETICA DENTARĂ

Estetica dentară este un domeniu esențial în medicina stomatologică modernă, având ca scop principal îmbunătățirea aspectului zâmbetului și, implicit, a încrederii în sine a pacienților. Acest domeniu combină arta și știința pentru a oferi soluții estetice personalizate, capabile să răspundă nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

fatete dentare Bucuresti coroana dentara albire dinti Bucuresti sector 1 - cabinet stomatologic dentist

DESPRE ESTETICA DENTARĂ

Estetica dentară se referă la o gamă variată de proceduri dentare menite să îmbunătățească aspectul dinților și al gingiilor. Aceste proceduri pot varia de la albirea dentară și fațetele dentare, până la remodelarea gingivală și implanturile dentare.

Obiectivul principal este de a obține un zâmbet armonios și natural care să se potrivească fizionomiei și dorințelor pacientului. Estetica dentară nu se limitează doar la corectarea problemelor vizibile ale dinților, ci include și abordări preventive și de întreținere pentru a asigura un aspect frumos și sănătos pe termen lung. Acest domeniu a cunoscut o dezvoltare rapidă datorită progreselor tehnologice și a materialelor moderne care permit realizarea unor intervenții minim invazive și foarte eficiente.

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.

CINE ARE NEVOIE DE ESTETICA DENTARA?

Tratamentele de estetică dentară sunt destinate oricărei persoane care dorește să îmbunătățească aspectul zâmbetului său. În mod specific, următoarele categorii de persoane pot beneficia de aceste tratamente:

 • Persoane cu dinți decolorați. Decolorarea dinților poate fi cauzată de factori precum consumul de cafea, ceai, vin roșu, fumatul, medicamente sau îmbătrânirea. Albirea dentară este o procedură comună de estetică dentară care poate elimina petele și poate reda dinților un aspect strălucitor.
 • Persoane cu dinți strâmbi sau nealiniați. Problemele de aliniere dentară pot fi corectate prin tratamente ortodontice sau prin utilizarea fațetelor dentare, oferind pacienților un zâmbet uniform și bine aliniat.
 • Persoane cu dinți ciobiți sau deteriorați. Fațetele și coroanele dentare sunt soluții estetice care pot restaura forma și funcția dinților deteriorați, oferind un aspect natural și sănătos.
 • Persoane cu spații între dinți. Diastema sau spațiile între dinți pot fi corectate prin metode precum bondingul dentar sau utilizarea fațetelor dentare pentru a obține un zâmbet fără goluri.
 • Persoane cu probleme gingivale. Remodelarea gingivală poate fi necesară pentru pacienții cu gingii asimetrice sau supradimensionate, contribuind la un aspect armonios al zâmbetului.

 

fatete dentare Bucuresti coroana dentara albire dinti Bucuresti sector 1 - cabinet stomatologic dentist

DESPRE PROCEDURA ESTETICII DENTARE

Procedurile de estetică dentară variază în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient și pot include una sau mai multe dintre următoarele intervenții:

 • Albirea dentară. Aceasta este una dintre cele mai populare proceduri de estetică dentară. Albirea profesională se realizează în cabinetul stomatologic, utilizând agenți de albire puternici sub supravegherea medicului dentist. Alternativ, există și kituri de albire pentru acasă, prescrise de medic, care pot fi utilizate pentru întreținerea rezultatelor.
 • Fațetele dentare. Fațetele sunt foițe subțiri din porțelan sau compozit care se aplică pe suprafața frontală a dinților pentru a corecta diverse imperfecțiuni, precum decolorarea, alinierea necorespunzătoare, forma sau dimensiunea dinților.
 • Bondingul dentar. Aceasta procedură implică aplicarea unui material compozit de culoarea dintelui pentru a repara dinții ciobiți, crăpați sau pentru a acoperi spațiile dintre dinți. Este o soluție rapidă și relativ ieftină pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului.
 • Coroanele dentare. Coroanele sunt capace care acoperă întreaga suprafață a dintelui deteriorat, restaurându-i forma, dimensiunea și funcția. Acestea sunt realizate din materiale precum porțelanul, care oferă un aspect natural și estetic.
 • Remodelarea gingivală. Aceasta procedură este necesară pentru pacienții cu probleme gingivale, precum gingiile supradimensionate sau asimetrice. Prin remodelarea gingivală se obține un contur gingival armonios care completează aspectul estetic al zâmbetului.
 • Implanturile dentare. Implanturile sunt rădăcini artificiale din titan care se integrează în osul maxilarului și servesc drept suport pentru coroane, punți sau proteze dentare. Aceasta este o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind atât beneficii funcționale, cât și estetice.
 •  
fatete dentare Bucuresti coroana dentara albire dinti Bucuresti sector 1 - cabinet stomatologic dentist

BENEFICIILE ESTETICII DENTARE

Estetica dentară oferă numeroase beneficii, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional și psihologic:

 • Îmbunătățirea aspectului fizic Un zâmbet frumos și sănătos contribuie la un aspect general mai tânăr și atractiv, având un impact pozitiv asupra imaginii de sine și a modului în care suntem percepuți de ceilalți.
 • Creșterea încrederii în sine. Multe persoane evită să zâmbească sau să vorbească în public din cauza problemelor dentare. Estetica dentară le oferă pacienților posibilitatea de a-și recâștiga încrederea în sine și de a interacționa cu ceilalți fără inhibiții.
 • Beneficii funcționale. Multe proceduri estetice, precum implanturile dentare sau coroanele, îmbunătățesc nu doar aspectul, ci și funcționalitatea dinților, facilitând masticația și vorbirea corectă.
 • Sănătate orală îmbunătățită. Procedurile de estetică dentară implică adesea și tratamente preventive sau corective care contribuie la menținerea unei sănătăți orale optime pe termen lung.
fatete dentare Bucuresti coroana dentara albire dinti Bucuresti sector 1 - cabinet stomatologic dentist

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.
dr Zamani Majid @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. Zamani Majid

stomatolog generalist, specialist în stomatologie infantilă, pedodontie și ortodonție, competențe în protetică dentară, estetică dentară, profilaxie dentară, parodontologie, radiologie

dr Donescu Calin @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. Donescu Călin

stomatolog generalist, specialist în endodonție, competențe în protetică dentară, estetică dentară, profilaxie dentară, parodontologie

dr Imani Ardabili @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. Imani Ardabili

stomatolog generalist, comptențe în implantologie, protetică dentară, estetică dentară, profilaxie dentară, parodontologie

Program

Formular de
programare

clinică - Gara Basarab
clinică - Piața Chibrit
Sănătatea danturii tale este importantă!

Servicii stomatologice profesionale

# implant dentar București sector 1 # preț implant dentar București # implant Megagen  București # proteză dentară București # proteză scheletată # proteză pe implant # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară # extrcții dentare # obturații / plombe # coroană dentară București # coroane zirconiu # fațete dentare București # aparat dentar București sector 1 ortodont # albire dinți București albre dentară # igienizare dentară București detartraj # AirFlow # obturații dentare # stomatologie copii # dentist copii # sigilare dentară # stomatologie pediatrică # stomatologie infantilă # cabinet stomatologic București sector 1 # dentist București sector 1 # clinică dentară # tratament endodontic # tratament de canal # tratament parodontoză cu laser stomatologic # decontaminare laser dentar # aparate dentare safir