CE ESTE IMPLANTOLOGIA

Implantologia este un domeniu al medicinei dentare care se ocupă cu inserarea implanturilor dentare pentru a înlocui dinții lipsă. Această specializare a devenit tot mai populară datorită avantajelor multiple pe care le oferă pacienților, de la îmbunătățirea esteticii zâmbetului până la restabilirea funcționalității masticatorii.

pret implant dentar Bucuresti proteza fixa pe implanturi dentare

DESPRE IMPLANTUL DENTAR

Definirea Implantului Dentar Implantul dentar este o structură protetică introdusă în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui rădăcina unui dinte lipsă. Acesta este de obicei realizat din titan, un material biocompatibil care permite osului să se integreze în mod natural în jurul său printr-un proces numit osteointegrare. Implanturile dentare servesc drept suport pentru coroane, punți sau proteze dentare, oferind o bază stabilă și durabilă pentru aceste restaurări.

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.

DEFINIREA SPECIALIZĂRII IMPLANTOLOGIE

Specializarea în implantologie necesită o pregătire suplimentară pentru stomatologi, implicând cursuri și traininguri specifice în tehnicile de inserare a implanturilor dentare. Stomatologii care doresc să se specializeze în acest domeniu trebuie să aibă cunoștințe avansate în anatomie, chirurgie orală, radiologie și protetică dentară. Implantologii colaborează adesea cu tehnicieni dentari și alți specialiști pentru a planifica și executa tratamentele implantologice de succes.

pret implant dentar Bucuresti proteza fixa pe implanturi dentare

CINE ARE NEVOIE DE IMPLANT DENTAR?

Tratamentul cu implant dentar este indicat pentru pacienții care au unul sau mai mulți dinți lipsă și doresc să își restaureze funcționalitatea și estetica zâmbetului. Categoriile principale de pacienți care pot beneficia de implanturi dentare includ:

 • Pacienți cu edentație parțială.
 • Persoanele care au pierdut unul sau câțiva dinți din cauza cariilor, traumei sau bolilor parodontale.
 • Pacienți cu edentație totală
 • Cei care și-au pierdut toți dinții de pe o arcadă sau ambele arcade și au nevoie de proteze totale suportate de implanturi.
 • Pacienți cu proteze dentare mobile.
 • Cei care utilizează proteze mobile și doresc o soluție fixă și mai confortabilă.
 • Pacienți cu o structură osoasă adecvată.
 • Cei care au suficient os pentru a susține implantul. În cazurile de pierdere osoasă, pot fi necesare proceduri de adiție osoasă sau sinus lift.
pret implant dentar Bucuresti proteza fixa pe implanturi dentare

PROCEDURA DE INSERARE IMPLANT DENTAR

Procedura de inserare a unui implant dentar implică mai multe etape esențiale:

 • Consultația Inițială: Prima etapă implică o consultație detaliată cu stomatologul implantolog. În această fază, se efectuează o evaluare completă a stării de sănătate orală a pacientului, inclusiv radiografii și, în unele cazuri, tomografii computerizate pentru a evalua structura osoasă.
 • Planificarea Tratamentului: Pe baza rezultatelor consultației, se creează un plan de tratament personalizat. Acesta include decizia asupra tipului și numărului de implanturi necesare, precum și locația exactă a inserării acestora.
 • Inserarea Implantului: Procedura chirurgicală pentru inserarea implantului este realizată sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului. Stomatologul face o incizie în gingie pentru a expune osul, apoi forează un orificiu în os în care va fi introdus implantul. După inserare, gingia este suturată pentru a acoperi implantul.
 • Perioada de Vindecare: Odată inserat implantul, urmează o perioadă de vindecare care poate dura între 3 și 6 luni. În această perioadă, osteointegrarea are loc, osul integrându-se treptat în jurul implantului pentru a asigura o fixare solidă.
 • Montarea Restaurării Proteticii: După ce implantul s-a integrat complet, se montează o componentă numită bont protetic, care va susține coroana, puntea sau proteza dentară. Urmează apoi amprenta dentară și realizarea restaurării definitive, care este fixată pe bontul protetic.
pret implant dentar Bucuresti proteza fixa pe implanturi dentare

AVANTAJE TRATAMENT CU IMPLANT DENTAR

Implanturile dentare oferă multiple avantaje, printre care:

 • Stabilitate și Durabilitate. Implanturile dentare sunt extrem de stabile și durabile datorită procesului de osteointegrare. Acestea pot dura multe decenii cu îngrijirea corespunzătoare.
 • Îmbunătățirea Funcționalității. Implanturile dentare restabilesc funcționalitatea completă a dinților, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără dificultăți. Spre deosebire de protezele mobile, implanturile oferă o fixare stabilă și nu alunecă.
 • Estetică Naturală. Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali, contribuind la un zâmbet estetic și la creșterea încrederii în sine a pacienților.
 • Conservarea Osului. Implanturile dentare stimulează osul maxilar sau mandibular, prevenind resorbția osoasă care apare adesea după pierderea dinților.
 • Conservarea Danturii Naturale. În comparație cu punțile dentare, implanturile nu necesită sacrificarea dinților adiacenți pentru a susține restaurarea, păstrând astfel dantura naturală intactă.

CUM ÎNTREȚINEM UN IMPLANT DENTAR?

Întreținerea unui implant dentar este crucială pentru a asigura longevitatea și succesul acestuia. Iată câteva măsuri esențiale de îngrijire:

 • Igienă Orală Riguroasă La fel ca dinții naturali, implanturile dentare trebuie periate de două ori pe zi și folosite ața dentară pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare. Se recomandă utilizarea periutelor interdentare pentru a curăța zonele greu accesibile din jurul implanturilor.
 • Vizite Periodice la Stomatolog Consultațiile regulate la stomatolog sunt esențiale pentru monitorizarea stării implanturilor și prevenirea eventualelor complicații. Stomatologul poate efectua curățări profesionale și evaluări periodice ale sănătății gingiilor și a osului.
 • Evitarea Obiceiurilor Dăunătoare Pentru a proteja implanturile dentare, pacienții trebuie să evite obiceiuri precum fumatul, scrâșnitul dinților și mestecarea obiectelor dure, care pot compromite integritatea implanturilor. Alimentație Sănătoasă O dietă echilibrată contribuie la sănătatea orală generală.
 • Consumarea de alimente bogate în vitamine și minerale esențiale, cum ar fi calciul și vitamina D, poate ajuta la menținerea unui os sănătos în jurul implanturilor.

LEGĂTURA ÎNTRE IMPLANTURILE DENTARE ȘI BOLILE CARDIOVASCULARE

Studiile recente au sugerat că există o legătură între sănătatea orală și bolile cardiovasculare. Inflamația și infecțiile orale, inclusiv cele legate de implanturile dentare, pot contribui la dezvoltarea sau agravarea bolilor cardiovasculare. Bacteriile și toxinele din infecțiile orale pot intra în fluxul sanguin și pot provoca inflamații sistemice, afectând inima și vasele de sânge.

Inflamația Sistemică:  Inflamația gingiilor și a țesuturilor din jurul implanturilor dentare poate duce la o răspândire a inflamației în tot corpul. Inflamația sistemică este un factor de risc pentru ateroscleroză, care poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Controlul Infecțiilor: Menținerea unei igiene orale riguroase și monitorizarea periodică a stării implanturilor dentare sunt esențiale pentru a preveni infecțiile orale care pot influența negativ sănătatea cardiovasculară. Pacienții cu implanturi dentare ar trebui să fie conștienți de riscurile potențiale și să colaboreze îndeaproape cu medicul stomatolog pentru a-și gestiona propria sănătatea.

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.
dr Mahmoud Mousavi @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. Mahmoud Mousavi

stomatolog generalist, specialist în chirurgie orală și implantologie

dr Imani Ardabili @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. Imani Ardabili

stomatolog generalist, comptențe în implantologie, protetică dentară, estetică dentară, profilaxie dentară, parodontologie

Program

Formular de
programare

clinică - Gara Basarab
clinică - Piața Chibrit
Sănătatea danturii tale este importantă!

Servicii stomatologice profesionale

# implant dentar București sector 1 # preț implant dentar București # implant Megagen  București # proteză dentară București # proteză scheletată # proteză pe implant # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară # extrcții dentare # obturații / plombe # coroană dentară București # coroane zirconiu # fațete dentare București # aparat dentar București sector 1 ortodont # albire dinți București albre dentară # igienizare dentară București detartraj # AirFlow # obturații dentare # stomatologie copii # dentist copii # sigilare dentară # stomatologie pediatrică # stomatologie infantilă # cabinet stomatologic București sector 1 # dentist București sector 1 # clinică dentară # tratament endodontic # tratament de canal # tratament parodontoză cu laser stomatologic # decontaminare laser dentar # aparate dentare safir