CE ESTE REABILITAREA ORALĂ?

Reabilitarea orală este un domeniu esențial al stomatologiei moderne, care se concentrează pe restaurarea completă a funcției și esteticii danturii pacienților care au pierdut dinți sau au suferit daune severe la nivelul cavității bucale.

Prin utilizarea unor tehnologii avansate și a unor metode inovatoare, reabilitarea orală oferă soluții eficiente pentru a redobândi un zâmbet sănătos și funcțional.

reabilitare orala Bucuresti - pret implant dentar Bucuresti sector 1

DESPRE REABILITAREA ORALA

Reabilitarea orală reprezintă o combinație complexă de tratamente dentare destinate să restaureze nu doar estetica, ci și funcționalitatea cavității bucale. Acest tip de tratament este deosebit de util pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți, suferind astfel de dificultăți în vorbire, masticație și estetică dentară. Reabilitarea orală implică adesea utilizarea implanturilor dentare, punți dentare, coroane și proteze pentru a reconstitui o dantură completă și funcțională

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.

CINE ARE NEVOIE DE REABILITAREA ORALA?

Reabilitarea orală este recomandată pentru pacienții care se confruntă cu probleme dentare majore, cum ar fi:

  • Persoane cu pierderi dentare extinse. Pacienții care au pierdut mai mulți dinți din cauza cariilor, bolilor parodontale sau traumelor sunt candidați ideali pentru reabilitarea orală.
  • Persoane cu dinți sever deteriorați. Dinții grav afectați de carii, eroziune sau fracturi pot necesita reabilitare orală pentru a restaura funcționalitatea și estetica.
  • Persoane cu proteze dentare inadecvate. Pacienții care utilizează proteze dentare tradiționale, dar care întâmpină dificultăți de adaptare, cum ar fi instabilitatea sau disconfortul, pot beneficia de sisteme de reabilitare orală bazate pe implanturi.
  • Pacienți cu probleme severe de masticație și vorbire. Persoanele care întâmpină dificultăți în masticație și vorbire din cauza lipsei dinților sau a unei danturi nefuncționale pot opta pentru reabilitarea orală pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.
reabilitare orala Bucuresti - pret implant dentar Bucuresti sector 1

SISTEMELE ALL-ON-4 DE REABILITARE ORALĂ

Sistemul All on 4 reprezintă o tehnică inovatoare de reabilitare orală, care utilizează doar patru implanturi dentare pentru a susține o arcadă completă de dinți. Aceasta metodă a fost dezvoltată pentru a oferi o soluție stabilă și durabilă pentru pacienții edentați total sau parțial.

Avantajele sistemului All on 4. Sistemul All on 4 oferă numeroase beneficii, inclusiv o procedură mai puțin invazivă comparativ cu alte tehnici, timp redus de recuperare și costuri mai mici. Implanturile sunt plasate strategic pentru a maximiza contactul cu osul existent, eliminând adesea necesitatea grefelor osoase.

Procedura de implementare. Procedura de All on 4 implică inserarea a patru implanturi dentare în puncte strategice ale maxilarului, urmată de fixarea unei proteze provizorii în aceeași zi. După perioada de vindecare, proteza provizorie este înlocuită cu una definitivă, oferind pacienților un zâmbet funcțional și estetic.

reabilitare orala Bucuresti - pret implant dentar Bucuresti sector 1

SISTEMELE ALL-ON-6 DE REABILITARE ORALA

Sistemul All on 6 este similar cu All on 4, însă utilizează șase implanturi dentare pentru a oferi o stabilitate și o susținere suplimentară pentru arcada dentară.

Avantajele sistemului All on 6. Această metodă oferă o stabilitate crescută, fiind deosebit de benefică pentru pacienții cu densitate osoasă mai redusă. Utilizarea a șase implanturi asigură o distribuție mai uniformă a forțelor masticatorii și o durabilitate îmbunătățită a reabilitării orale.

Procedura de implementare. Procedura de All on 6 implică inserarea a șase implanturi dentare în maxilar, urmată de fixarea unei proteze provizorii în aceeași zi. După perioada de osteointegrare, proteza provizorie este înlocuită cu una definitivă, oferind pacienților o soluție de reabilitare orală durabilă și estetică.

reabilitare orala Bucuresti - pret implant dentar Bucuresti sector 1

SISTEMELE FAST AND FIXED DE REABILITARE ORALA

Sistemul Fast and Fixed este o altă tehnică inovatoare de reabilitare orală, destinată pacienților care doresc o soluție rapidă și eficientă pentru restaurarea completă a danturii.

Avantajele sistemului Fast and Fixed. Acest sistem oferă avantajul unei reabilitări rapide, permițând pacienților să părăsească cabinetul dentar cu o arcadă dentară fixată în aceeași zi. Procedura minimizează disconfortul și timpul de recuperare, oferind în același timp o soluție estetică și funcțională de înaltă calitate.

Procedura de implementare. Procedura de Fast and Fixed implică inserarea unui număr variabil de implanturi (de obicei între 4 și 6) în maxilar, urmată de fixarea imediată a unei proteze provizorii. După o perioadă de vindecare, proteza provizorie este înlocuită cu una definitivă, asigurând pacienților un zâmbet funcțional și estetic pe termen lung.

PROTETICA DENTARA PE IMPLANTURI

Protetica dentară joacă un rol crucial în reabilitarea orală, implicând utilizarea de coroane, punți, proteze parțiale sau totale pentru a restaura funcționalitatea și estetica danturii. Astfel avem mai multe moduri de reabilitare orală:

Cu aparat dentar

Reabilitarea orală cu aparat dentar este o componentă esențială a ortodonției, care vizează corectarea malocluziilor (adică a poziției incorecte a dinților atunci când gura este închisă), îmbunătățirea funcționalității mușcăturii și, în același timp, oferirea unei estetici dentare îmbunătățite. Această formă de tratament poate fi necesară atât pentru copii, cât și pentru adulți, și implică utilizarea de aparate fixe sau mobile, în funcție de complexitatea cazului și de obiectivele specifice de tratament.

Cu coroane dentare

Coroanele sunt utilizate pentru a acoperi și proteja dinții deteriorați, oferind în același timp un aspect natural și estetic. Astfel ele sunt soluția ideală de a restaura dinții cu distrucții masive, care nu mai pot fi refăcuți doar cu ajutorul plombelor sau incrustațiilor. De asemenea, se poate recurge la o reabilitare orală complexă cu ajutorul coroanelor, atunci când în cavitatea orală a pacientului există deja câteva coroane, dar care nu sunt bine adaptate și creează diverse probleme. Avantajul coroanelor dentare constă în varietatea materialelor din care acestea pot fi realizate, în funcție de bugetul, preferințele și  exigențele estetice ale pacienților. Materialele moderne pot fi extrem de rezistente, dar și fizionomice în același timp, redând aspectul natural al zâmbetului. Acestea pot fi realizate din diferite materiale, inclusiv porțelan, zirconiu sau metal.

Cu punți dentare

Punțile sunt utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind fixate pe dinții adiacenți sau pe implanturi dentare. Acestea oferă o soluție durabilă și estetică pentru restaurarea continuității danturii.

Cu fațete dentare

Fațetele dentare au devenit foarte populare în ultima decadă și reprezintă o opțiune minim invazivă de a transforma complet un zâmbet. Ele reprezintă niște elemente protetice care acoperă doar fața externă a dintelui, astfel încât se sacrifică un minim de substanță dură dentară, sunt extrem de subțiri și rezistente, fiind astfel durabile multă vreme. De obicei, reabilitarea orală cu fațete este combinată cu tratamentul cu coroane dentare sau chiar și implanturi.

Cu proteze dentare

Reabilitarea orală cu proteze dentare este un proces destinat persoanelor care au pierdut unul sau mai mulți dinți sau care suferă de probleme semnificative ale dinților, gingiilor și oaselor maxilare.

Protezele dentare sunt dispozitive care pot înlocui dinții lipsă și sunt concepute pentru a restabili funcționalitatea masticatorie, estetica zâmbetului și sănătatea orală generală. Protezele moderne sunt realizate din materiale avansate care asigură confort și un aspect natural. Există două tipuri principale de proteze dentare: protezele mobile și protezele fixe.

Protezele dentare mobile reprezintă o soluție care nu implică intervenții chirurgicale sau șlefuirea dinților sănătoși și pot fi parțiale, fiind folosite când pacientul încă mai are unul sau mai mulți dinți naturali. Ele se atașează de dinții naturali rămași prin intermediul unor sisteme de prindere.
Protezele totale, pe de altă parte, sunt utilizate când toți dinții de pe o arcadă lipsesc. Se bazează pe succiune pentru a rămâne fixate pe loc sau pot fi susținute de implanturi dentare pentru o mai bună stabilitate.

Protezele dentare fixe se refera la punțile dentare și se sprijină pe dinții naturali rămași. Deși nu mai necesită inserarea unor implanturi, punțile dentare presupun șlefuirea dinților restanți, așadar, sacrificarea de țesut dentar sănătos.

PROCEDURA DE REALIZARE A REABILITARII ORALE

Procedura de reabilitare orală implică mai multe etape, fiecare esențială pentru asigurarea unui rezultat optim:

  • Evaluarea inițială. Prima etapă implică o evaluare detaliată a stării de sănătate orală a pacientului, incluzând examinări clinice, radiografii și scanări 3D pentru a determina structura osoasă și nevoile specifice de tratament.
  • Planificarea tratamentului. Pe baza evaluării inițiale, medicul dentist elaborează un plan de tratament personalizat care poate include implanturi dentare, coroane, punți sau proteze. Această etapă implică și discuții detaliate cu pacientul pentru a stabili așteptările și obiectivele reabilitării orale.
  • Implementarea tratamentului Procedurile de reabilitare orală sunt realizate în una sau mai multe sesiuni, în funcție de complexitatea cazului. Aceasta poate include extracția dinților deteriorați, inserarea implanturilor dentare și fixarea protezelor provizorii.
  • Perioada de vindecare. După implementarea tratamentului, pacienții necesită o perioadă de vindecare în care implanturile dentare se integrează în osul maxilarului. Aceasta poate dura între câteva săptămâni și câteva luni, în funcție de cazul individual.
  • Finalizarea reabilitării. După perioada de vindecare, se continuă acasă cu igiena bucală, alimentația corespunzătoare și, la trei luni, apoi la șase luni, este necesar controlul la medicul stomatolog specialist.

Programeaza-te!

Click aici, pentru a solicita programare online.
dr Mahmoud Mousavi @ Persi Dent, clinica dentara stomatologie Bucuresti dentist
Dr. Mahmoud Mousavi

stomatolog generalist, specialist în chirurgie orală și implantologie

Program

Formular de
programare

clinică - Gara Basarab
clinică - Piața Chibrit
Sănătatea danturii tale este importantă!

Servicii stomatologice profesionale

# implant dentar București sector 1 # preț implant dentar București # implant Megagen  București # proteză dentară București # proteză scheletată # proteză pe implant # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară # extrcții dentare # obturații / plombe # coroană dentară București # coroane zirconiu # fațete dentare București # aparat dentar București sector 1 ortodont # albire dinți București albre dentară # igienizare dentară București detartraj # AirFlow # obturații dentare # stomatologie copii # dentist copii # sigilare dentară # stomatologie pediatrică # stomatologie infantilă # cabinet stomatologic București sector 1 # dentist București sector 1 # clinică dentară # tratament endodontic # tratament de canal # tratament parodontoză cu laser stomatologic # decontaminare laser dentar # aparate dentare safir